آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

قرص ديازپام در دسته بنزوديازپين‌ها قرار دارد و نوعي داروي ضداضطراب، خواب‌آور، آرام‌بخش، ضد تشنج و شل‌كننده عضلات اسكلتي است. اين دارو با نام تجاري واليوم نيز شناخته مي‌شود. مصرف ديازپام در طولاني مدت وابستگي دارويي ايجاد مي‌كند، بنابراين معمولا در درمان‌ها طولاني مدت كاربرد ندارند. اشكال دارويي ديازپام متنوع است و در فرم‌ها قرص‌ها خوراكي، تزريقي، شربت و شياف در بازار دارويي يافت مي‌شود. استفاده از ديازپام به تجويز پزشك بستگي دارد و هم‌چنين تنها پزشك مي‌تواند دوز و دفعات مصرف ديازپام در طول روز را مشخص كند. توجه كنيد كه ديازپام در دوران بارداري و شيردهي معمولا منع مصرف دارد. براي استفاده از ساير درمان‌ها براي مشاوره استرس كليك كنيد.

منبع: قرص ديازپام | عوارض و بهترين زمان مصرف ديازپام 5

قرص ديازپام

دسته دارويي بنزوديازپين‌ها بيشتر در درمان‌اضطراب به كار مي‌روند. واليوم يا همان قرص ديازپام علاوه بر اضطراب، در درمان حملات پانيك و هم‌چنين به عنوان مسكن و خواب‌آور نيز استفاده مي‌شوند.

كاربرد ديگر قرص ديازپام در پيشگيري از تشنج و حملات صرع و شل‌كننده عضلات اسكلتي است.

گابا يك انتقال‌دهنده عصبي است كه كاهش مقدار آن، بدن را دچار يك وضعيت هيجاني مي‌كند و به دنبال آن تشنج، اضطراب و انقباض عضلاني ممكن است رخ دهد.

مكانيسم اثر ديازپام به صورت افزايش مقدار گابا در بدن است. به دنبال افزايش گابا در بدن، اضطراب فرد پايين آمده و عضلات نيز آرام مي‌شوند.

براي آشنايي با انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

تداخلات دارويي با قرص ديازپام

مصرف همزمان برخي از داروها مي‌تواند اثرات منفي براي بدن به همراه داشته باشد. جهت جلوگيري از تداخلات دارويي بهتر است هنگام مراجعه به پزشك، او را در جريان داروها كه مصرف مي‌كنيد، قرار دهيد. تداخلات دارويي ديازپام با گروه‌ها دارويي زير مي‌باشد.

ضد افسردگي‌ها

استفاده همزمان داروها ضد افسردگي‌ مانند آمي‌تريپتلين، نورتريپتلين، ترازودون، دوكسي‌پين با ديازپام منجر به اختلالات تنفسي و خواب‌آلودگي مي‌گردد.

آنتي‌سايكوزها يا داروها ضد جنون

هالوپريدول، كلوزاپين، رسپريدون، كلروپرومازين از دسته آنتي‌سايكوزها هستند ‌كه در صورت مصرف همزمان با ديازپام، اثراتي مانند ضد افسردگي‌ها دارند.

ضد اسيد معده

فاموتيدين، رانيتيدين، امپرازول، پنتوپرازول از جمله داروها سركوب‌كننده اسيد معده هستند. خاصيت اين دسته دارويي كاهش جذب ديازپام در بدن است، بنابراين مصرف اين داروها با ديازپام مي‌تواند دوز كافي از ديازپام را به بدن نرساند.

ضد قارچ

ضد قارچ‌ها مانند فلوكونازول، كتوكونازول مي‌توانند موجب توقف ترشح آنزيم‌ها تجزيه‌كننده ديازپام در بدن شوند، در نتيجه مقدار ديازپام در بدن بالا رفته و احتمال بروز عوارض آن افزايش مي‌يابد.

ساير بنزوديازپين‌ها

ساير داروها خانواده بنزوديازپين‌ها مانند كلونازپام، آلپرازولام، اگزازپام و … اثراتي هم‌چون ديازپام مانند آرام‌بخشي و ضد اضطرابي دارند. اگر ديازپام همراه با دارو ديگري از خانواده خو مصرف شود، شدت عوارض جانبي آن افزايش مي‌يابد.

ضدحساسيت‌ها و داروهاي سرماخوردگي

تشديد خواب‌آلودگي، كاهش يا توقف تنفس در صورت مصرف همزمان ديازپام با داروها ديفن‌هيدرامين، هيدروكسي‌زين، پرومتازين و … رخ مي‌دهد.

عوارض جانبي مصرف قرص ديازپام

خواب‌آلودگي عارضه نسبتا شايع ديازپام و ساير داروها دسته بنزوديازپين‌ها است. هم‌چنين قرص ديازپام ممكن است در قدرت تمركز، قضاوت و تفكر اختلال ايجاد كند. از اين رو انجام دادن فعاليت‌ها كه نياز به توجه و تمركز دارند مانند رانندگي را به بعد موكول كنيد.

اگر شدت عوارض جانبي خفيف باشد احتمالا طي چند روز خودبه‌خود از بين مي‌روند؛ اما در صورتي كه عوارض شديد و به مدت طولاني‌تري باقي بمانند، شرايط و نشانه‌ها را با پزشك خود در ميان بگذاريد.

بعضي از عوارض جانبي ديازپام عبارت است از:

  • سردرد و سرگيجه
  • ضعف و خستگي جسماني
  • ضعف رواني
  • لرزش بدن
  • ترشح بيش از حد بزاق يا خشك بودن دهان
  • حالت تهوع
  • يبوست
  • تاري‌ ديد
  • اشكال در راه رفتن
  • اختلالات رواني مانند توهم، افسردگي، مشكلات حافظه

در موارد نادر ممكن است عوارضي مانند واكنش‌ها آلرژيك، اختلال تنفسي و خارش و … بروز كند.

شرايط قطع مصرف ديازپام

معمولا بنزوديازپين‌ها مانند قرص ديازپام در درمان‌ها كوتاه مدت كاربرد دارند و به دليل ريسك وابستگي دارويي كه ايجاد مي‌كنند، در طولاني مدت استفاده نمي‌شوند. اگر براي مدت طولاني قرص ديازپام مصرف كرده‌ايد، قطع ناگهاني و يكباره آن خطرناك است.

همان‌طور كه دوز مصرفي و تعداد دفعات مصرف ديازپام را پزشك تعيين مي‌كند، جهت ترك قرص ديازپام نيز بايد طبق دستورات پزشك و با كاهش دوز دارو و كاهش دفعات مصرف روزانه عمل كنيد.

بي‌خوابي، تشنج، مسخ شخصيت، دليريوم، اضطراب و تحريك‌پذيري، ناتواني در تمركز از علائم قطع ناگهاني مصرف ديازپام هستند.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص ديازپام مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: قرص ديازپام | عوارض و بهترين زمان مصرف ديازپام 5

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/10  ] [ ۰۶ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب